Статьи

Веб-альбоми Google+ (Picasa) - http-посилання

  1. Особливості надання доступу до веб-альбомів Google+
  2. Способи генерації ключа для доступу до веб-альбомів Google+ через http-посилання

Напевно сьогодні вже мало хто не чув про чудовому і до того ж абсолютно безкоштовному менеджері фотографій Picasa від компанії Google. Я зробив свій вибір на користь цієї програми вже кілька років назад і до сих пір жодного разу про це не пошкодував.

Безпосередньо до програми Picasa ми ще обов'язково повернемося. Сьогодні поговоримо про веб-альбомах Google+, які найбезпосереднішим і безпосереднім чином пов'язані з цією програмою.

На початку були веб-альбоми Picasa, походження і назва яких йде від однойменного менеджера фотографій Picasa. Ця програма дозволяє не тільки ефективно працювати з фотографіями на локальному диску комп'ютера, але і дуже швидко і просто розміщувати їх в хмарному файловому сховищі Google.

Після реєстрації аккаунта в Google+, веб-альбоми Picasa «переїжджають» в цю, що з'явилася відносно недавно, соціальну мережу з додаванням кількох дуже корисних властивостей.

Кілька слів про веб-альбомах Google+. Їх можна розцінити як чудовий подарунок чудовій компанії Google всьому людству. Абсолютно безкоштовно в них можна розмістити необмежену кількість фотографій з дозволом, що не перевищує 2048 точок по кожній із сторін (в веб-альбомах Picasa було тільки 800. Як то кажуть, відчуйте різницю).

Дозвіл вихідної фотографії може бути великим, але якщо в момент її завантаження з програми Picasa вибрати розмір файлів "Оптимальний для Інтернету", то воно буде автоматично зменшено до 2048 пікселів по довшій стороні.

Якщо потрібно розмістити фотографії з вихідним дозволом, то це не проблема. Але в цьому випадку місце для них буде взято з 15 ГБ Google Disk користувача.

Доступ до окремих фотографій або цілим веб-альбомами в Інтернет можна надати іншим користувачам. Граничними варіантами публічності інформації в цьому випадку будуть, з одного боку, "Доступно тільки вам", з іншого боку "Для всіх".

Напевно, другий варіант, в першу чергу, є оптимальним для фотохудожників, які бажають познайомити зі своїми роботами максимально велику кількість людей. Нас сьогодні буде цікавити проміжний, тобто такий, при якому доступ до ваших фотографій в Інтернет має обмежене число обраних, природно, вами ж користувачів.

Стандартним способом мережевого обміну фотографіями в недавньому минулому була електронна пошта. Так, власне, чому в минулому. До сих пір мені часто надсилають фотографії вкладеннями в E-Mail. Спосіб, я б сказав, дуже звичний, але зовсім не найзручніший, особливо якщо фотографій більше п'яти штук.

Значно зручніше один раз закачати фотографії в веб-альбом Google+ і відправляти знайомим вже не самі фотографії, а посилання на них.

Особливості надання доступу до веб-альбомів Google+

І ось тут починаються деякі тонкощі Google+. Навіть не тонкощі, а просто треба один раз розібратися.

Скажу чесно, що після недавнього зміни веб-інтерфейсу Google+ я дуже довго шукав в ньому, причому в перший раз зовсім безуспішно, звичайну http-посилання на свій новий веб-альбом. Власне це і спонукало мене на написання даного поста. Можливо, що я один такий неуважний, а може і ні.

Справа в тому, що соціальна мережа Google+ проповідує ідею кіл. Суть їх полягає в тому, що ви створюєте групи, вони ж «кола», в які включаєте тих чи інших людей. Наприклад, в «коло» "Родичі", відповідно, включаєте своїх родичів, в "Знайомі" - всіх своїх знайомих, в "Близькі знайомі" - найбільш самих, ну і так далі. Один і той же людина може входити в будь-яку кількість кіл, самі кола можуть перетинатися ( "Розширені кола").

Ці "кола" від Google миттєво нагадали мені групи безпеки в домені Active Directory. Ті, кому довелося займатися адмініструванням Active Directory, відмінно знають, як непросто керувати групами і яка часом виходить плутанина з доступом до мережевих ресурсів.

Передбачається, що для призначення рівнів доступу до інформації будуть використовуватися «кола», іншими словами, створені групи.

Залишимо обговорення кіл для іншого разу. Якщо добре спланувати самі "кола" і списки їх учасників, то можна врешті-решт зробити їх дуже навіть зручними. Нам зараз важливо те, що Google потихеньку намагається через "кола" отримати якомога більше користувачів і, відповідно, все спочатку розрахована на них.

Відкриваємо щойно створений веб-альбом в своєму акаунті Google+ і бачимо на першому місці справа велику кнопку "Поділитися". Природно, тиснемо.

У випадаючому списку "Для кого" з'являються "кола". Навіть якщо ніяких "кіл" у вас поки немає, в поле можна ввести адреси електронної пошти тих, кому Ви збираєтеся надати доступ до альбому.

Незручно, звичайно, так як, якщо контакти записані не в GMail, то треба відкривати якийсь додаток з E-Mail адресами ваших знайомих і копіювати їх звідти.

Копіюємо, вставляємо, або набираємо по-пам'яті, натискаємо відправити.

Саме так я недавно і зробив, після того як не знайшов спочатку в новому інтерфейсі звичайну http-посилання на альбом. А далі став чекати листів з відгуками. Не дочекався. Почав обдзвонювати народ з метою з'ясувати долю мого альбому. Виявилося, що всі отримали, але лист, замість звичного, було такого ось "страхітливого" виду:

Виявилося, що всі отримали, але лист, замість звичного, було такого ось страхітливого виду:

Чому страхітливого? Під "Приєднатися до Google+" написано: "Добре подумайте, перш ніж ділитися листом. Будь-який користувач зможе опублікувати його ... ", ну і далі в подібному роді. Не те що ділитися, а й відкривати вже не хочеться. До речі, кількість фотографій у верхньому рядку листи абсолютно нічому не відповідає.

Далі ще цікавіше. В поле "Від:" написано моє ім'я і прізвище, а далі з відступом «... Google + <noreply> ...». Чому я не отримав листів все вже здогадалися - більшість тих, кому я відправив таким чином кулі на свій веб-альбом, відповіли саме на цей лист. Відповідно, їхні листи пішли в нікуди.

Пояснювати кожному недосвідченому користувачу, що треба уважно читати дрібний текст надісланого йому від вас повідомлення, погодьтеся, якось недобре. Стало бути, шукаємо звичну http-посилання.

Способи генерації ключа для доступу до веб-альбомів Google+ через http-посилання

  • варіант перший

Ви будете сміятися, але його я знайшов раніше. Публікую про всяк випадок - раптом Google вирішить зовсім прибрати опцію копіювання посилання.

Якщо відкрити зі свого аккаунта Google+ новий щойно створений веб-альбом, то в адресному рядку браузера буде посилання такого виду:

https://plus.google.com/photos/108...123/albums/589...456

Копіювати і відправляти вашим користувачам таку посилання безглуздо - вони по ній нічого не відкриють, так як в ній немає ключа доступу. Додати його можна змінивши статус альбому на "Доступ обмежений".

Зробити це можна, наприклад, через "Поділиться", надіславши електронного листа на свій власний поштову адресу. Після цього до URL веб-альбому додасться потрібний нам authkey. Саме він і надасть доступ до альбому тим, кому Ви відправите посилання:

https://plus.google.com/photos/108...123/albums/589...456?authkey=CMS...5_-weB

  • Варіант другий (швидше за перший, звичайно)

Відкриваємо потрібний альбом. Кількома на ледь помітний напис "Доступно тільки вам", потім "Поділитися посиланням":

Після короткої паузи, пов'язаної з генерацією ключа доступу і зміною виду URL, з'являється довгоочікувана https-посилання.

Копіюємо її і натискаємо "Зберегти".

Тепер можна надавати доступ до веб-альбому відправляючи отримане посилання в електронному листі або будь-яким іншим способом.

Опубліковано - 25 липень, 2013 рубриці - Інтернет & Веб , Мультимедіа Теги: Cloud , Google , Photo , Picasa

Новости

Как оформить группу в вконтакте видео
Дано хотел свой магазин в вк, но не знал с чего начать его делать. Так как хотелось не банальный магазин с кучей ссылок и фото, а красиво оформленный. С меню, с аватаркой. После просмотра видео создал

Как создать видео без программ
Реклама - это один из видов деятельности, который помогает людям продвигать свои товары или услуги. Одним из таких видов рекламы является - раздача листовок или более современное название "флаеров". Раздача